KK Zadar danas je predstavio nove igrače Yannicka Frankea i Aleksandra Yaneva Georgieva.

Mladi 20-godišnji nizozemski reprezentativac Franke u Zadar je stigao iz Grčkog AEK-a. Željan je igre i jedva čeka izazove u dresu Zadra. Sportski direktor kluba Branko Skroče najavio ga je kao beka šutera koji se dobro snalazi i na poziciji play makera.

- Više volim igrati na poziciji beka šutera, ali jednako sam snalažljiv i kako playmaker. Igrat ću tamo gdje trener procijeni da je u tom trenutku potrebno. Odradili smo već jedan trening, upoznao sam se sa suigračima i stekao dojam da ću se brzo prilagoditi.

Iako dobro razumije hrvatski Georgievu je ugodnije bilo, poput novog suigrača, novinarima se obratiti na engleskom jeziku:

- Počašćen sam igrati za Zadar. Znam puno o klupskoj povijesti, dosta sam saznao i od Dejana Ivanova koji je svojevremeno igrao ovdje. Poznata mi je vjernost zadarskih navijača i njihova zaljubljenost u košarku, znam da stvaraju vrhunski ugođaj, a to je ono što treba svakog ekipi, šesti igrač. Vidim da imamo dobru i mladu momčad. Uvjeren sam da možemo biti vrlo dobar tim, ja sam tu da pomognem svojim iskustvom i borbenošću, rekao je 26-godišnji reprezentativac Bugarske.

Ususret utakmici A1 lige protiv Kvarnera trener Neven Plantak na raspolaganju ima sve igrače osim Marka Jurice koji je i dalje izvan momčadi zbog ozljede koljena.

- Lovre Bašić trenira, Maj je od Skoplja s nama, a sutra pravo nastupa imaju i Georgiev i Franke. Dobili smo na širini, konkurencija je u ekipi veća, treninzi kvalitetniji...Nadam se da će se dečki čim prije uklopiti i pohvatati taktičke zamisli jer samo u razdoblju od 29. siječnja do 19. veljače očekuje nas osam utakmica, kazao je Plantak koji je najavio kako će već protiv Kvarnera koristiti obojicu novopridošlih igrača.

Utakmica Zadar-Kvarner na rasporedu je u srijedu s početkom u 18 sati. Zadar je apsolutni favorit, tu dvojbi nema.

-Moramo u susret ući angažirano i borbeno, ako to izostane možemo imati problema s bilo kim. U suprotnom, neće ih biti, zaključio je Plantak.

Podsjetimo, Franke je potpisao na dvije i pol godine, Georgijev do kraja sezone. S obzirom na svojevremeni štrajk igrača zbog dugovanja i kašnjenja plaća sportskog direktora kluba sustiglo je pitanje o redovitosti isplata. Odgovor je proslijedio na drugu adresu.

- To pitajte nekog drugog. Koliko ja znam neke su uplate bile, a što, koliko i kako, ne znam.

Ništa čudno! U Zadru je posve normalno da osoba koja je odgovorna za sportaše, ne zna jesu li ti sportaši plaćeni na vrijeme. Normalno je i da igrač na trening dolazi u sportskog opremi kluba za kojeg je nedavno igrao.

Zato su rezultati takvi kakvi i jesu, na parketu i računu kluba.