ZADAR - Na konstituirajućoj sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog jedriličarskog saveza za zamjenike novog predsjednike Zlatka izabrani su bivša jedriličarka Gea Barbić i Zoran Popović.

Nakon što je jedriličarsku vladu" više od pola mandata vodila Anka Mrak Taritaš, prvi put mjesto u Izvršnom odboru pripalo i „ženi na brodu".Član Izvršnog odbora u novom mandatu je i Robert Sanadlić, aktivni jedriličar i sportski direktor JK Uskok.
On je u prošlom sazivu bio član Vijeća za natjecanje kojeg će i iduće četiri godine voditi „zlatni" trener - izbornik Edo Fantela. Po njegovom prijedlogu imenovani su novi, stari članovi: Damir Čargo, Josip Golem, Vedran Mandić i Damir Nakrst.
Hrvatsko jedrenje kojem su Šime Fantela i Igor Marenić sa zlatnom olimpijskom medaljom te Tonči Stipanović s osvojenim srebrom u Riju, donijeli status prestižnog sporta, imat će Veliki dan hrvatskog jedrenja u Zagrebu. Bit će to 7. veljače 2017 kada će se dodijeliti priznanja za najbolje rezultate u 2016. godini. Nisu to bile samo olimpijske medalje već i svjetske i europske te brojni rezultati koje je ostvarila mala, ali moćna flota hrvatskog sportskog jedrenja.