Maj Kovačević je napustio Domžale te se nakon sedam odigranih utakmica u dresu slovenskog prvaka Heliosa vratio u Zadar i priključio treninzima prve momčadi.

Podsjetimo, zbog nemogućnosti registracije, ovaj slovenski bek nije imao pravo nastupa za Zadar te je otišao na posudbu u Helios.

Prema najavama iz KK Zadar postoje čvrsta obećanja da će ovih dana FIBA-ina blokada biti skinuta. Nakon dosadašnjih sličnih izjava neka nam je dopušteno u to sumnjati.
Istovremeno najavljuje se dolazak još dva, tri igrača, o čemu je nakon poraza od Cevene zvezde govorio trener Neven Plantak.

S tim igračima Zadrani bi pokušali podignuti intenzitet treninga i dobiti više igrača u rotaciji.
Za nastavak natjecanja u A1 ligi Plantaku bi na raspolaganju trebao biti i Ivan Ramljak koji je sezonu započeo u Zagrebu pa je morao čekati zimski prijelazni rok da bi stekao pravo nastupa.

Ako je točna informacija koja kruži kuloarima da ABA liga neće gledati plasman u domaćim prvenstvima za slaganje liste sudionika za sljedeću natjecateljsku sezonu i da je Zadru dovoljno izbjeći zadnje mjesto u ABA ligi, postavlja se pitanje zbog čeka se sada ide u širenje rostera.

Ako, pak, mjesto u ABA ligi jamče samo prva tri ili četiri mjesta domaćeg prvenstva (ovisno o koeficijentu) onda ova odluka o širenju rostera stiže pomalo kasno jer teško će biti nadoknaditi poraze od Splita, Zaboka i Alkara. Također treba računati kako je protiv Jollyja Zadar doživio visok poraz kojeg će teško biti nadoknaditi na Višnjiku, a i pobjedu s malom razlikom protiv Šibenika neće biti lako braniti na Baldekinu.

Situacija je takva da Zadar može potpisati samo igrače koji su igrali A1 ligu, a i da mu se otvori opcija dovođenja i ostalih igrača, za kvalitetnija i skuplja pojačanja nema novaca. Nema ih u klupskoj (gradskoj) blagajni ni za igrače koji su trenutno u sastavu i kojima se debelo kasni s plaćama, a kamoli za kvalitetnija igračka rješenja koja bi podignula razinu igre i rezultata.
Pokaže li se točna informacija da će Plantak moći računati na Maja Kovačevića, uz zalihu od dva boda viška od posljednjeplasirane momčadi ABA lige i da na Višnjik između ostalih stižu Krka, Mornar i Union Olimpija, zadnje mjesto bi se trebalo izbjeći i bez novih imena i troškova.