ZADAR- Giuseppe Pino Gjergja, bivši izbornik je za HTV komentirao jučerašnju pobjedu Hrvatske nad Španjolskom. Izbornik europskih prvaka je, po ocjeni Gjergje, pridonio porezu Španjolaca katastrofalnim izmjenama u postavi.
Ključni potez Daria Šarića, pobjedonosna "banana", Gjergju nije osobito fascinirala jer su košarkaški velikani njegovog doba, poput Kreše, imali plantažu banana, istaknuo je Pino.
- Pobjeda nad Španjolskom je čista, igra je bila sjajna ali idemo dalje. To je samo bitka u ratu za medalju koju treba hrvatska košarkaška reprezentacija, ustvrdio je Gjergja. Aco je besprijekorno vodio i sastavio momčad, dodao je naš najpoznatiji košarkaš. Njega ne zabrinjava manji roster kojim izbornih raspolaže.- Psihofizički dobro pripremljen košarkaš može u 15 dana odigrati 10 utakmica. Ali ne da jednu utakmicu odigra sjajno, a onda ga nigdje nema, referirao se se Gjergja na odlično izdanje kapetana Roka Lenija Ukića, koji je sa svojim iskustvom, mentalnom snagom i 36 godina sazrio za vođu momčadi.

Najveći obol pobjedi Hrvatske dao je Darko Planinić, od kojeg se to nije očekivalo izjavio je Pino Gjergja.