PK Zadar će 9. travnja po prvi put biti domaćin Otvorenog regionalnog prvenstva Hrvatske za osobe s invaliditetom. Ideja je unaprijediti sport invalida i promovirati plivanje osoba s invaliditetom u Zadru. 

Uz postojeća 3 natjecanja godišnje u Hrvatskoj za osobe s invaliditetom (jedno državno i 2 regionalna) PK Zadar s ponosom promovira sport OI u našem gradu i na našem bazenu. Posebno ih veseli što je u kategorije natjecanja uvedena i kategorija C21-osobe s Down sindromom. Organizatori očekuju goste iz Hrvatske, Slovenije i Italije a unaprijed zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji prvog ZADRA, bazenu Višnjik i ŠC Višnjik.

Do ideje je došlo nakon niza ostvarenih uspjeha na polju plivanja za osobe s invaliditetom, u PK Zadar smatraju da će se ovim natjecanjem otvoriti novi horizonti za sportaše s invaliditetom u Zadru.

Njihovi natjecatelji u ovom polju ostvaruju najbolje rezultate na domaćoj, kao i na europskoj i svjetskoj sceni. Plivačica Lucija Mijolović nositeljica je 2 srebra sa posljednjeg Europskog prvenstva za plivače s Down sindromom a sa PH za osobe s invaliditetom dvojac iz kategorije plivača s intelektualnim poteškoćama Lucija Mijolović i Mario Mrčela vraćaju se kući sa nizom medalja oko vrata.

Program „Sreća u vodi" svakodnevno djeluje na bazenu Višnjik gdje 20-ak članova s poteškoćama uporno i redovno trenira; također PK Zadar surađuje i sa DV Latica čija djeca svakodnevno dolaze na bazen.

U želji da populariziraju plivanje i sport osoba s invaliditetom u Zadru, u namjeri da ovim sportašima daju još jedno natjecanje u godini na kojem se mogu okupiti i nastupiti (mali broj natjecanja u državi), organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u subotu, 9. travnja i podrže plivače. Natjecanje počinje u 11 sati.

U jutarnjem dijelu programa prije samog natjecanja članovi programa Sreća u vodi nastupiti će na oglednoj utrci u disciplini 50m slobodno.