Na jučerašnjoj sjednici izvršnog odbora HNS-a proslavljeni zadarski nogometaš Josip Skoblar imenovan je ambasadorom Hrvatskog nogometnog saveza za Euro 2016. u Francuskoj.

74-godišnji Skoblar rođen je u Privlaci, a  karijeru je započeo upravo u NK Zadar 1958. godine. 

Već 1959. godine seli u Beograd, u nogometni klub OFK Beograd, gdje je ostao igrati do 1966. godine. Za vrijeme igranja u OFK Beogradu je postao jugoslavenskim reprezentativcem i sudjelovao je na svjetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine, gdje je reprezentacija SFR Jugoslavije u četvrtzavršnici pobijedila SR Njemačku i izgubila u poluzavršnici protiv Čehoslovačke, te izgubivši u utakmici za treće mjesto od domaćina Čilea.

1966. je otišao igrati u inozemstvo u francuski klub Olympique de Marseille, koji je tada bio u vrhu francuskog nogometa.

Nakon samo jedne godine otišao je igrati u Bundesligu, u Hannover 96, gdje je igrao sve do 1970. godine, i u 57 ligaških utakmica je postigao 31 zgoditak. Nakon tri godine igranja u SR Njemačkoj, vratio se u Marseille, gdje je i 1975. godine okončao svoju inozemnu igračku karijeru. U svojoj prvoj povratničkoj godini postigao je čak 44 pogotka.