Kada se bude radila lista najboljih stranaca, koji su igrali za Košarkaški klub Zadar, Romeo Travis će sasvim sigurno biti pri vrhu. Iako mu, za razliku od nekih, nedostaje trofej i to je ono za čim najviše žali.

- Iskreno, nisam zadovoljan. Teško mi je zbog načina na koji smo izgubili finale, sve tri utakmice vrlo uvjerljivo. S obzirom na to koliko smo radili i uložili tijekom sezone, osjećam da je način, na koji smo ju završili, trebao biti bolji - kaže 28-godišnji Amerikanac.

Ostaje žal što niste ubilježili barem jednu pobjedu u finalnoj seriji.

- Volio bih da smo igrali barem dvaput pred rasprodanim Višnjikom. Imamo sjajne navijače, vrlo strastvene, koji vole košarku i volio bih da smo im pružili malo više ove sezone.

Što je bio najveći Zadrov problem?

- Nekonstantnost. Ne možete navesti tri-četiri igrača, koji su igrali konstantno dobro tijekom cijele sezone, a tako se ne mogu postizati dobri rezultati u kontinuitetu. To vrijedi i za obranu i za napad. Imali smo neke velike pobjede, ali i dosta poraza. Da biste bili velika momčad, morate biti dobri cijelo vrijeme.

Jeste li zadovoljni što ste prošlog ljeta odabrali Zadar?

- To mi je bila najbolja odluka. Ovdje sam naučio mnogo, o sebi, o košarci i odrastao sam kao igrač i osoba. Zato ne žalim ni za čim. Vidio sam mnogo toga novog i različitog, prošao kroz dosta loših i dobrih trenutaka i sve mi je to bilo veliko iskustvo i pomoglo mi da postanem bolji.

Rekli ste da ćete nam nakon završetka sezone možda otkriti razloge kašnjenja nakon božićno-novogodišnje stanke. Dakle...

- Neka to i dalje ostane između mene i momčadi. Zadar je veliki klub i nikada neću reći ništa loše protiv njega, jer nisam takav tip.

Iskreno, kolike su šanse da ostanete u Zadru sljedeće sezone?

- To ovisi o mnogo stvari. Volio bih ostati, ali ponekad ti situacija to jednostavno ne dopušta. Ako ti se otvori prilika da prođeš kroz neka vrata, moraš to napraviti. Mnogo je detalja, novac je sigurno jedan od njih. Ovo mi je prva godina da sam igrao bez redovitih plaća. Sjest ću sa svojim agentom i obitelji i vidjet ćemo što je najbolje.

Koliko će važan biti novac pri odabiru kluba?

- Ako je razlika prevelika, ne mogu puno razmišljati. Već sam u određenim godinama i moje vrijeme za profesionalno igranje košarke se smanjuje. Možda ću odigrati još pet do sedam sezona i moram zaraditi dok mogu. Novac nije najvažniji, ali ako imam dvije ponude, koje se bitno razlikuju, ne mogu odbiti bolju. U Europu dolazi sve više mladih igrača i time se smanjuju mogućnosti i svake sezone je sve teže.