Pavle Kostov i Petar Cupać sutra jedre za medalje na Europskom prvenstvu klase 49er na talijanskom jezeru Garda! Nakon finalne serije nalaze se na četvrtom mjestu i mogu osvojiti i zlato.

Nakon odlično odrađenih kvalifikacija, pa potom malo skromnijeg otvaranja finalne serije Pavle Kostov i Petar Cupać danas su imali izvrstan dan. Pobijedili su prvi plov dana za zlatnu skupinu, potom su bili šesti i deseti, što im je donijelo četvrto mjesto ukupnog poretka.
- Konačno je sve sjelo na svoje mjesto danas, odličan dan za nas, sutra ćemo po prvi u našoj karijeri biti u prigodi napasti medalje! Novi format natjecanja koji se testira na ovom prvenstvu isprobat ćemo sutra. Sutra jedrimo na tzv. theater style polju, dakle na polju koje je omeđeno, ne može se jedriti van zadanih granica, plovovi su jako kratki, bit će jako zanimljivo - kaže Pavle Kostov.

S obzirom da su četvrti Kostov/Cupać ulaze u sutrašnje polufinale sa četiri boda. Jedrit će tri plova u skupini od osam brodova, sedam prvoplasiranih + pobjednik prethodnih eliminacijskih theater style runda. Najbolje četiri posade napredovat će u veliko finale u kojem će jedriti jedan plov za medalje. Vode Danci Noregaard/Thomsen.