Dana 4.8.2012. godine u Pakoštanima u dubinama kraj otoka Gangaroa održat će se otvoreno prvenstvo hrvatske u ronjenju na dah u dubinskim disciplinama, pod pokroviteljstvom svjetske organizacije za promociju i razvoj ronjenja na dah AIDAe i i njene hrvatske ispostave AIDAhr.

Natjecanje će se održati po službenim AIDA pravilima verzija 12. Ronioci će se natjecati u tri discipline, definirane AIDA pravilnikom: CWT, CNF i FIM u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Od strane AIDAhr natjecanje će kao glavni sudac pratiti Melita Adani te Erik Stojanović Kojančić, kao predstavnik AIDAslo i drugi službeni sudac. Liječničku podršku natjecanju osigurava doktor Nedžad Beganović i njegov stručni tim.

Uz predstavnike Hrvatskog svijeta ronjenja na dah pridružit će nam se kolege iz Austrije i Slovenije, kao i amateri ronioci koji će imati priliku, poslije službenog dijela natjecanja, napraviti zaron u kontroliranim uvjetima kakvi vladaju na natjecanju.
U organizaciji natjecanja sudjeluju Dino Maksan, ronilački klubovi rk Geronimo Zagreb i rk 2Dive Zadar, TZO o. Pakoštane, turistička agencija Valentino tours Pakoštane, te sponzori iz sfere ronjenja i gospodarskog života.

Natjecanje Pakoštane Deep Challenge održava se po prvi put sa željom rasta u regionalne i šire sfere. Ujedno je i jedino dubinsko natjecanje u Jadranskom moru, i kao takvo privuklo je ne samo hrvatske već i strane zaljubljenike u more i morske dubine.
Pozivamo vas da nam se pridružite u modrim dubinama našeg mora te da skupa promoviramo ronjenje u sigurnosti.