Natjecatelji Streličarskog kluba „ZADAR"  u Pakracu su nastupili na turniru FITA 2x70m + OR „Kup Bljesak" i ostvarili zapažene  rezultate.

Darko Polić, veteran u stilu složeni luk, pobijedio je u svojoj  konkurenciji sa ukupno osvojenih 607 krugova, dok se Dražen Furdi, senior u stilu zakrivljeni luk na kraju kvalifikacijskog dijela plasirao na četvrto mjesto sa rezultatom od 594 kruga.

Oba natjecatelja na ovom su natjecanju ispucali svoje osobne i klubske rekorde. U eliminacijskim borbama Furdi u četvrtfinalu pobjeđuje Strelec Maria iz SK „Cekin"
rezultatom 6:2 u set bodovima, no nakon toga u borbama za medalje gubi meč protiv Štrukelj Krešimira iz SK „Katarina Zrinska" 2:6, i meč provtiv Šandorka Roberta iz SK „Baranja" 1:7, te ostaje na četvrtom mjestu.

Natjecanje se održalo na igralištu NK „Slavonija" u Prekopakri, a nastupilo je 88 natjecatelja iz 23 hrvatska kluba. Put od 400 kilometara utjecao je na spremnost zadarskih natjecatelja mnogo više od prohladnog vremena i povremenog vjetra, no ostvareni rezultati zadovoljavaju. Streličari su ponovo pokazali da mogu stati uz
bok najboljima, a rezultati koje ostvaruju napreduju iz turnira u turnir. Veliki dio zasluga, zasigurno ide i Streljačkom klubu „Lovac" iz Zadra koji nam je u svrhu priprema za ovaj turnir, omogućio treniranje na strelištu Žmirići.

Cilj je članova i rukovodstva kluba da u skoro vrijeme oforme kadetske ekipe i ekipe u mlađim dobnim skupinama, pa dobrih vijesti u budućnosti ne bi trebalo nedostajati.

Trenutna ekipa natjecatelja, sudeći prema ovim rezultatima, slijedeći turnir u Čakovcu 30.04. dočekuje spremna. U prvom tjednu mjeseca svibnja u Poreču se održava i prvo natjecanje ovogodišnjeg Svjetskog streličarskog kupa.