ZADAR - Na konferenciji za novinare nakon utakmice Zadar-Široki 88-65 događanja na terenu prokomentirali su trener Širokog Danijel Jusup i vršitelj dužnosti trenera Zadra Tihomir Bujan.

Danijel Jusup trener KK Široki HT Eronet:

- Momcad Širokog ima problem protiv agresivne obrane, a tako je bilo i danas. Nismo bili u stanju organizirati jedan suvisao napad, i to je problem ove ekipe koji nije jednostavno riješiti. Zadar igra agresivno na prednjoj liniji i to nam nije odgovaralo. Nismo mogli razviti napad. Morali smo se kockati i to smo radili sa šutom Perića, pustili smo ga da se drugi ne razigraju, a kada je on nekoliko puta promašio to nismo iskoristili. Šansu smo mogli tražiti u startu, zanima me kako bi se utakmica odvijala da smo na početku poveli. Ne kažem da bi izvukli pozitivan rezultat... Defanzivni skok bio je katastrofalan u prvom dijelu i tu smo izgubili utakmicu.

Tihomir Bujan v.d. trenera KK Zadar:

- Čestitam svojim igračima, odigrali su dobru utakmicu. Išli smo jako agresivno od početka, takav je bio dogovor. Široki je bio samo na jednom playmakeru i išli smo s pritiskom prebaciti igru izvan reketa gdje su možda dominantniji od nas i to smo uspjeli. Imali smo čak 18 ukradenih lopti što dugo nije bio slučaj. Veseli me želja igrača da se pokažu u dobrom svjetlu. Zbog turbulencija oko izbora novog trenera nismo normalno trenirali ovih dana. Široki je dobra ekipa, uvjerljivo smo izgubili od njih u prvom dijelu sezone i drago mi je da smo im uzvratili.

Bujan su nakon izjave dočekala i novinarska pitanja vezana uz često vađenje iz igre Micaha Downsa i nastavak obavljanja dužnosti prvog trenera Zadra.

-Nije točno da Downs ima najmanje kredita. Kada bi analizirali što je točno napravio vidjeli bismo da je imao par reakcija koje nisu bile primjerene, od priče sa sucima nadalje, dakle mimo dogovora kojeg imamo u svlačionici. Tih par sudačkih odluka njega je isprovociralo i ja sam vidio da nije bio pravi. O onome što je bilo prije ne bih govorio. Tada je momčad vodio gospodin Sagadin, on vam je bio na raspolaganju i mogli ste ga pitati zbog čega je vukao određene poteze. Ja sam svoje pojasnio. Što se tiče utakmice s Partizanom ne znam hoću li voditi momčad. Nitko iz uprave sa mnom o tome nije razgovarao. Dogovor je bio da pripremim momčad za ovaj susret i da ga odradim. Valjda će se sada netko javiti.

Na upit bi li želio biti trener prve momčadi Zadra Bujan je odgovorio:

- Kakvo je to pitanje? A što vi mislite...