ZADAR - Na inicijativu Zadarske županije, točnije pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivana Šimunića pokrenuta je snažna suradnja između KK Zadar i osnovnih i srednjih škola s područja cijele županije.

Riječ je dva projekta popularizacije košarke kroz animiranje djece. Prvi je organizirano dovođenje učenika na utakmice seniorske momčadi KK Zadar pri čemu bi im u školama ulaznice dijelili sami košarkaši i slavna imena zadarske košarke. Drugi je komunikacija i suradnja sa školama, posebice nastavnicima tjelesnog odgoja u potrazi za talentiranim igračima.

Značajnu ulogu tu će odigrati Arijan Komazec kojem je kao vanjskom suradniku KK Zadar namijenjena uloga skauta i komunikatora između kluba i škola.

- Njegov je zadatak registrirati kvalitetne igrače, pratiti njihov rad i dovoditi ih u klub. Ne smije nam se više dogoditi da nam igrači s 15 godina završe u Ciboni i nekim drugim klubovima, a da Zadar tu nema reakciju. Na sve ovo nadovezat će se agencija za mlade igrače koja će biti pod kontrolom kluba, rekao je direktor KK Zadar Zdenko Mičić.

Komazec je dogovorenom suradnjom s klubom i više nego zadovoljan.

- Zahvaljujem se što mi je omogućeno da ostanem u sportu kojeg volim. Sve svoje znanje i iskustvo ću upotrijebiti da pomognem KK Zadar i da mu nastavim davati ono što sam mu i prije davao, kroz svoju strast, ljubav i entuzijazam, poručio je Ari.