STOCKHOLM - Hrvastki su plivači na mitingu Svjetskog kupa u Stockholmu apsolvirali kvalifikacijski dio drugog dana natjecanja. Svo troje plivat će u večernjim finalima.

Najbolji je rezultat polučio 20-godišnji Mario Todorović, koji je u polufinalu utrke na 100 metara leptirovim načinom otplivao četvrto najbrže vrijeme. Plivao je 52.20, čime je za najbržim Matthewom Jaukovicem, Crnogorcem s australskom putovnicom i aktualnim svjetskim rekorderom na dvostruko kraćoj dionici, zaostao 48 stotinki.

Duje Draganja uopće nije nastupio u kvalifikacijama na 100 leptir, ali je zato uspješno odradio one za finale utrke na 50 metara slobodno. Postigao je sedmo vrijeme (21.86), te time izborio nastup među osam najboljih. Mora se priznati da s Francuzima Bousquetom i Bernardom, te Šveđaninom Nystrandom, ima iznimnu konkurenciju.

Mario Todorović istu je disciplinu završio na 16. mjestu (22.71).

Nakon što je u utorak pobijedila u finalu utrke na 50 leđno, te nastupila u finalu na 200 leđno zauzevši osmo mjesto, Sanja Jovanović izborila je i treći finale u Švedskoj. Na 100 slobodno plivala je sedmo vrijeme kvalifikacija (1:00.66).