Ministri Nikolina Brnjac i Oleg Butković te direktor HTZ- a Kristjan Staničić bit će na otvorenju najvećeg nautičkog sajma i to međunarodnog karaktera 23. Biograd Boat Show koji se ove srijede otvara u marini Kornati biogradske Ilirije.

Organizatori su objavili Sajamski katalog za pregled u digitalnom formatu, te se na linku https://www.bbs.com.hr/bbs-catalog mogu pregledati plovila koja će na biogradskom sajmu imati svjetsku kao i one kojima će BBS sajam biti prvo izlaganje u Hrvatskoj.

Uz skupove, stručna predavanja i panel rasprave o aktualnim i značajnim temama za nautiku, program BBS, bit će kao uvijek obogaćen društvenim događanjima i zabavom.

I ovaj put bez zvučnih imena estrade, ali bendovima koji, provjereno jamče, izvrsnu zabavu i glazbu kakvu nautičare vole. Primjer tome je Three Little Birds-a, kojeg su sudionici Viške regate „prisvojili". Svoj nastup u Kapetanskom klubu Marine Kornati imat će Mate Skračić band, The Dreamers, a ciklus će u subotu zaokružiti Freeway Band "Unplugged" u restoranu marine Kornati.

U nedjelju, posljednjeg dana sajma održat će se Festival izvornosti - hrvatski autohtoni proizvodi u restoranu Hala uz svirku The Rocketman Flyboardshow by Christian Buchmair. Besplatna plovidba Ilirijinim brodom Nada još jedan je dar u bogatom programu organizacije Biograd Boat Show-a koji se prometnu u veliki festival nautike u marini gdje je ona i začeta.