Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata napokon je odgovorila na novinarski upit o čoporu belgijskih ovčara koji su u nedjelju, 3. srpnja, nešto prije ponoći napali Zadranina u luci Gaženica.

- Veterinarska inspekcija je  odmah do saznanju o događanjima izašla na teren. U pratnji policijskih službenika II PP Zadar, obavljen je obilazak okolnog terena budući da se na području Luke Gaženica nalazi veliki broj različitih zapuštenih objekata koji nisu u upotrebi, a koji mogu poslužiti kao zaklon životinjama. Prilikom obilaska terena nisu uočeni napušteni psi.

S obzirom na navedeno te činjenicu da se radi o napuštenim životinjama, a sukladno Zakonu o zaštiti životinja kojim je određeno kako je postupanje s napuštenim ili izgubljenim životinjama propisano općim aktima predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave, a nadzor nad provedbom općih akata je u nadležnosti komunalnog redarstva, veterinarska inspekcija Državnog inspektorata predstavku će uputiti na nadležno postupanje upravnom odjelu komunalnog redarstva Grada Zadra, napisano je u odgovoru na novinarski upit.

To što se građani, koji znaju za ovu pojavu, plaše pješice proći kroz Gaženicu u večernjim satim, to nije problem Državnog inspektorata. Oni su svoje napravili prema zakonu. Ali trebao bi biti problem POLICIJE, jer komunalni redari vode računa o tome vode li vlasnici svoje kućne pse na povodcu, a prijavljuju ih kada ne pokupe njihov izmet s javne površine.

Ali kada psi napadaju na državnom lučkom području - onda postoji samo policija koja treba zaštititi građane. I oni su ti koji javnosti šalju informaciju o svojim post intervencijama kada psi napadaju ljude ili kolju druge životinje.

I opet gledamo (kultni) film Beskrajan dan.