Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je  ispitalo hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 2. Kaznenog zakona, kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji iz čl. 179.a i kaznenog djela protiv života i tijela tjelesnom ozljedom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 33-godišnjak od početka lipnja 2020. godine do 2. veljače 2021. u Biogradu na Moru, počinio ta djela protivno odredbi čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelj, objavili su na stranici DORH-a.

Iako svjestan da takvo njegovo ponašanje može izazvati osjećaj ugroze, straha i poniženja kod njegove supruge, pa pristajući na to, svakodnevno joj upućivao ružne i pogrdne riječi te ju svakodnevno uznemiravao dolazeći ispred zgrade u kojoj oštećenica živi, a kada mu je ona najavila da želi razvod braka, uputio joj je prijetnje.

Osnovano se sumnja da je 1. veljače 2021. prilikom susreta s oštećenicom izvrijeđao ju i zaprijetio joj da će je usmrtiti te ju tjelesno ozlijedio, a osumnjičenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenice osjećaj uznemirenosti, poniženja i straha za vlastitu sigurnost istovremeno ju dovevši u ponižavajući položaj i nanijevši joj laku tjelesnu ozljedu.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i odredio osumnjičeniku istražni zatvor.