Proteklog vikenda (28. - 30. kolovoza), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 459 vozila i vozača, a poduzeli su 153 represivne mjere, priopćili su iz PU zadarske.

Alkotestirano je 59 vozača, od kojih je njih 7 bilo pod utjecajem alkohola. Propisano ograničenje brzine prekoračilo je 44 vozača, 13 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje, 6 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa, 3 vozača prije stjecanja prava na upravljanje, 1 nije uzeo vozačku dozvolu, 5 vozača zaustavljeno je zbog nepropisnog pretjecanja, 6 vozila bez tehničkog pregleda i registracije, a 33 vozača nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa su isključena 10 vozača i 6 vozila. U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća u kojima je 6 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

U nedjelju, 30. kolovoza oko 22.25 sati u Viru, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 27-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Volkswagen novogradiških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,87 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 29. kolovoza 2020. godine u 21.41 sati na autocesti A1 kod čvora Benkovac policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač zaustavili 41-godišnjeg državljanina Češke, koji je upravljao osobnim automobilom marke Audi brzinom od 255,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Istome je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području RH u trajanju od 1 mjesec.