U cilju poboljšanja socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičkog zdravstvenog stanja starijih osoba, Gradsko društvo Crvenog križa grada Biograda priprema provedbu još jednog vrijednog projekta.

Riječ je o projektu koji je već bio u programu biogradskog Gradskog društva i provodio se pod nazivom „Aktivni zajedno" a pokazao je veliko zanimanje i iznimno dobre rezultate. Stoga će se spomenuti program i nadalje provoditi pod istim nazivom a valja istaknuti da se projekt financira iz Europskog socijalnog fonda. Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru poziva sve zainteresirane umirovljenike da se prijave na besplatne aktivnosti. Umirovljenici se mogu prijaviti na sve ili samo na one aktivnosti koje ih interesiraju.

Planirane aktivnosti su slijedeće: medicinska gimnastika, nordijsko hodanje, mjerenje šećera i krvnog tlaka, kreativne radionice, tečaj plesa, radionica kuhanja, radionica psihosocijalne podrške, radionice prve pomoći te mala škola služenja pametnim telefonima.

Svi umirovljenici su dobro došli, jedini uvjet za registraciju je preslika osobne iskaznice i preslika rješenja o mirovini i/ili odrezak od mirovine. Sve radionice su besplatne , a provode se u sklopu projekta „Aktivni zajedno" u trajanju od 24 mjeseca.

Prijave se zaprimaju putem telefona 023 383 761 ili osobnim dolaskom u ured Gradskog društva crvenog križa Biograd na Moru na adresi Trg hrvatskih velikana 27, Biograd na Moru od 09:00 do 13:00 od ponedjeljka do petka, poručuju iz biogradskog GDCK-a.