ZADAR- Nakon što smo jučer pozvali gradske službe, odnosno Stožer civilne zaštite Grada Zadar, da naprave reda u ulici ispred FINE, gdje se danima stvara gužva zbog dobivanja registracije za e-građane, jutros je to jednostavno riješeno.

Stavljena je traka u kojoj građani, u skladu sa zaštitnim mjerama, mogu na fizičkoj udaljenosti čekati u redu. Za razliku od ljekarni, trgovina i banaka, FINA je bila jedina institucija gdje se do sada nije mogao vidjeti korona red.

- Dat ćemo sve od sebe, samo građani moraju pružiti podršku, poručio je pročelnik za komunalne poslove, Robertino Dujela. On kaže kako su prometni redari ustrojili red, a da će zaštitari FINE znati kako ga dalje održavati.

To da FINA nije imala resurse za samostalno organiziranje uvjeta, pa su zamolili Gradski stožer da im pomogne, u kontradikciji je s onim što je jučer izjavio načelnik Županijskog stožera, Šime Vicković. On je rekao kako su mu u FINI rekali da oni mogu stvarati red u zgradi, ali ne i na javnoj površini. Zaštitari kojih imaju dovoljno očito su štitili samo one u zgradi. Nisu se dobro organizirali, a dovedeni su u situaciju pritiska zbog e-propusnica koje su pak drugoj državnoj službi - policiji morale olakšati posao.

Nažalost, među djelatnicima FINE u Hrvatskoj već je troje zaraženo. Na upit koji smo postavili u ime službenika zadarske FINE je li među onih 28 zaraženih građana koji su tražili e-propusnicu, netko sa zadarskog područja, odgovor je bio potvrdan - jedna osoba sa zadarskog područja koja se liječi doma.