Aktualni načelnik općine Kristijan Kapović potrudio se biti ekskluzivan pa je godinu dana ranije najavio kako će se ponovno kandidirati za načelnika, ali i za Županijsku skupštinu. Najava kandidature podudara se s medijskom najavom povlačenja predsjednika skupštine, HDZ-ovca Željka Lonćara, navodno zbog zasićenosti tom dužnosti za koju je svojedobno tražio veću naknadu.

Kapović računa na peti i posljednji mandat načelnika Općine Vir, ali i na mandate u skupštini Zadarske županije.

U PR objavi navodi se kako "prvi čovjek otoka Vira Kristijan Kapović najavljuje još jedan politički juriš - prema Županijskoj skupštini - kako bi zaokružio projekte i ciljeve koji će predstavljati punu afirmaciju ove otočne općine u infrastrukturnom, turističkom, socijalnom i kulturnom pogledu".

Kapović je najavio kako  "svojom listom želim osvojiti dovoljan broj mjesta u Županijskoj skupštini kako bi se konačno presložile karte"

- Vrijeme je da se politika Zadarske županije počne provoditi ravnomjerno uz uvažavanje doprinosa i zasluga svake pojedine općine. Zadarska županija s oko milijardu i 400 milijuna kuna proračuna ne obavlja svoje funkcije kako treba, i to prvenstveno u školstvu, zdravstvu te prostornom uređenju, da ne spominjem kako su njezini upravni odjeli posljednjih 20 godina postali leglo kriminala i korupcije. Zato izlazim na izbore za Županijsku skupštinu, a hoće li to biti moja nezavisna lista ili neki koalicijski savez, još uvijek je otvoreno pitanje. To ćemo riješiti razgovorima, izjavio je načelnik Vira koji će za mjesto načelnika trčati peti maraton.

Prema Kapovićevim riječima postoji  potencijal za promjenu političkih odnosa u Zadarskoj županiji, što dokazuju svi nacionalni izbori provedeni u gradu Zadru te na razini Zadarske županije u posljednjih 20 godina.

- Birači centra i lijevog centra ogromnom su većinom podržali kandidate za premijera: Račana 2000. i Milanovića 2011., odnosno Mesića 2000. i 2005., Josipovića 2010. i sada Milanovića 2020. kao kandidate za predsjednika Republike Hrvatske. Ne zaboravimo, također, kako je najveća šansa za uspjeh opcije centra i lijevog centra na lokalnim izborima u Zadarskoj županiji i gradu Zadru bila kada je svojedobno Romano Meštrović predložio da SDP s partnerima za zadarske čelnike podrži Stanislava Antića, Stanka Banića i Božu Jusupa, ali su na žalost prevagnuli uski stranački interesi i taštine pojedinaca, što je rezultiralo izbornim neuspjehom. Sudjelovao sam aktivno u toj kampanji i podržavao ideju da legendarni zadarski gospodarstvenici Antić, Banić i Jusup budu nositelji koalicije. Tada zbog političke nezrelosti nije uspjelo, ali sada je neko drugo vrijeme te nova prilika za promjene koje svi žele, ustvrdio je Kristijan Kapović, načelnik Vira.