KK Zadar pobijedio je KK  A.O. Škrljevo sa 79 -72. Košarkaši Zadra stigli su do jedanaeste pobjede u 12 susreta Premijer lige Hrvatske, piše Basketball.hr

Punih 31 minuta trebala je igračima Danijela Jusupa da na paketu pokažu barem djelić onoga što je Cibona demonstrirala prošli tjedan i u pozitivnom raspoloženju, pobjedom 72-79, uđu u nedjeljni susret protiv Crvene zvezde.

Uvijek neugodno Škrljevo! Niti tjedan dana nakon što su susret protiv aktualnog državnog prvaka Cibone završili sa sibirskim minusom od 59 poena, igrači Damira Rajkovića pune su tri četvrtine držali drugog hrvatskog abaligaša u šahu. Već je samo otvaranje dvoboja pokazalo da su se domaćini jutros ustali na pravu nogu, odnosno da Zadrani nakon trodnevnih porečkih priprema i nisu baš u utakmici. Jesu li noge teške, je li pobuna na brodu Bounty o kojoj se proteklih dana pisalo uistinu bila toliko ozbiljna, ili je pak podcjenjivanje suparnika uzelo svoj danak, ostaje nam za nagađati.

Činjenica je da je su domaćini gotovo čitavo prvo poluvrijeme diktirali ritam igre protiv neusporedivo skuplje momčadi iz Donatova grada. U pravoj momčadskoj partiji teško je istaknuti nekog pojedinca, no dojam je da su "Zeleni" imali pravi odgovor na sve zamisli trenera Jusupa.

Kada je trebalo pogađati, pogađali su. Kada to nisu uspijevali hvatali su napadače skokove, pa se na veliki odmor otišlo s 39-37 za Škrljevo.