ZADAR- Kada smo iz Hrvatskih cesta dobili najavu kako će se 12. lipnja za promet otvoriti obnovljena dionica državne ceste od Autobusnog kolodvora do Ravnica, vjerojatno su se prvi planirali provozati članovi Vlade koja je tog dana trebala u Zadru održati sjednicu.

Njihovo zasjedanje je iz nekih razloga odgođeno za petak pa je propala test vožnja proširenom zadarskom ulicom konvoja moćnog voznog parka iz Zagreba.

Prema neslužbenim informacijama iz gradske uprave, a službenoj najavi Ulica Nikole Šubića Zrinskog otvorit će se u utorak za promet u 9 sati. Prije puštanja u promet, policija će doznajemo, pregledati signalizaciju i prometne znakove.

Tehnički pregled održat će se kada Hrvatske ceste za to podnesu zahtjev, a nakon što obave sav posao iz građevinske dozvole. Jesu li proširili onaj ismijani nogostup, pitali su nas neki građani. Naravno da nisu. A hoće li? Možda će za pješake  biti malo više mjesta, ako je danas Upravno vijeće bolnice dalo dopuštenje da se stupovi javne rasvjete s uskog nogostupa prebace iza nove ograde u bolničko dvorište.