Na natječaj kojeg je za gradnju zgrade Centra za kreativne industrije na Relji provela županijska ustanova Inovacija, pristigle su dvije ponude.

Reliance iz Splita, relativno nova tvrtka s 20 tisuća kuna osnivačkog kapitala,   dala je ponudu na 18.7 milijuna kuna. Sitolor iz Slavonskog Broda, čiji je temeljen kapital 5.8 milijun kuna za posao u Zadru ponudili su 16.9. S PDV-om to je nešto više od 21, odnosno 23 milijuna kuna, koliko je ponuda splitske tvrtke. Obje ponude znatno su veće od procjene vrijednosti koja je prema projektantima iznosila 12.7 milijuna kuna bez PDV-a.

Istog dana su otvorene ponude i za stručni nadzor koje su bile znatno niže od procijenjene vrijednosti od 339 818 kuna. Pet je kandidata za taj posao. Dva su čak dala istu najnižu ponuda od 159 tisuća kuna. Jedna od njih je zadarska tvrtka Civil Engineering Consultancy. Dok je druga zagrebačka Granada Projekt. Druga zadarska tvrtka koja je sudjelovala na natječaju je D&Z s ponudom od 199 tisuća kuna.

Dok se ne donesu odluke o izvođaču radova i nadzoru koji izabranu tvrtku uvodi u posao, na budućem gradilištu se obavljaju arheološka istraživanja. Doznajemo kako je otkriveno šest antičkih grobova što ne čudi s obzirom na to da je u temeljima trgovačkog centra na Relji krajem 80-tih otkriveni ostaci rimske nekropole.