Hrvatski sabor je potvrdio prijedlog Vlada da se za predsjednicu Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje imenuje zadarska rektorica Dijana Vican. Istodobno je s te dužnosti razriješen fizičar, dr. Mile Dželalija koji je kratko bio profesor zadarskog sveučilišta.
Rektorica Vican je dobila novu dužnost uz to što predsjedava Rektorskim zborom. Ona politički visoko kotira: od državne tajnice u vrijeme ministra znanosti Dragana Primorca do predsjednice Povjerenstva za provedbu reforme za što ju je imenovao premijer Andrej Plenković.
Novu saziv Upravnog vijeća u kojem su članovi Drago Šubarić, Krešimir Rotim, Branko Matulić, Vlatko Cvrtila, Gordana Rusak, Marko Petrak i Nediljko Jerković, traje četiri godine.
U vijesti ,koju je HINA objavila na imenovanje Upravnog vijeća, navodi se kako je Dijana Vican rektorica Filozofskog fakulteta u Zadru što je zabrinjavajuća pogreška državne agencije nakon 17 godina postojanja zadarskog sveučilišta i istodobnog ukidanja Filozofskog fakulteta.