Jučer je odjedrena 86. tradicionalna Mrdujska regata koja će ostati zapamćena kao jedna od najekstremnijih u svojoj povijesti. Jaka bura, koja je dosezala udare i preko 40 čvorova, mnoge je vratila u lučicu, zabilježeno je nekoliko prevrtanja, a šteta na opremi brodova je značajna.

Na regati je sudjelovalo i 9 brodova iz JK Uskok, a posebno treba istaknuti sudjelovanje dvojice juniora koja su odradili lavovski posao na klupskom krstašu Gringo 2, Karla Vrsaljka i Ivana Kneževića.

- Mrduja 2017. će se sigurno prepričavati. Ne samo zato što je to peto mjesto ukupno i prvo u klasi naš naj rezultat na Mrduji, već zato što je ovo bila jedna od onih regata na kojima se život uči. 40+ bure u orcu, prašina u jednom momentu, Cipe pita "Jesmo li svi na brodu?"... Prije toga nizbrdo genaker na rubu pucanja, prova roni pod val, svi čučimo na krmi, adrenalin pegla, oko nas brodovi križima u moru, jedra lampaju po zraku, a ti letiš, dok gindac genakera nije proklizao, sistem baštuna se raspao, prepričali su svoje iskustvo iz Gringa 2.

Članovi JK Uskok na regati su ostvarili sljedeće rezultate:
Gringo 2 (Robert Sandalić) - 5. ukupno / 1. u grupi
Sail La Vie (Darko Smrkinić) - 18. ukupno / 5. u grupi
Furiosa (Igor Čupić) - 19. ukupno / 3. u grupi
Skalar Strumento Marino (Tibor Skala) - 28. ukupno / 3. u grupi
Maluba (Marko Kulišić) - 29. ukupno / 7. u grupi
Sinister Rouge (Josip Jerolimov) - 66. ukupno / 1. u grupi
Barek Expres (Vladimir Eršek) - odustao
Wish You Were Here (Josip Stipčević) - odustajanje zbog puknuća opreme
Malenki (Darko Mičić) - odustao.