ZADAR - Tijekom proteklog vikenda u policijskom biltenu zavedena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira u kojem je vrijeđana policija. Oba slučaja dogodila su se tijekom noći i na Poluotoku.
U prvom je u 2 sata, u noći sa subote na nedjelju, 19-godišnjak bacio se na cestu ispred policijskog vozila u kojem je interventna policija bila u ophodnji ulicom Ante Kuzmanića. Mladić je policajcima u vozilu nešto gestikulirao a onda pokazao srednji prst i dao se u bijeg. Policajci su pokazali bolju kondiciju i odmah su uhvatili 19-godišnjaka koji je bio pijan. U policijskoj postaji su mu izmjerili 1.1 promil, nakon čega su ga ostavili na otriježnjenu, a policijsku postaju je napustio miran i s optužnim prijedlogom zbog kojeg će završiti na Prekršajnom sudu.

Drugi slučaj se dogodio u Ulici Špire Brusine, unutar Pješačke zone. Kada je policija nesavjesnom 25-godišnjem vozaču stavila kaznu za nepropisno parkiranje njegovog limenog ljubimca, on ih je napao i vrijeđao. Nije imao alkohola ali je bio priveden u Prvu policiju postaju.