Futsal ekipa Sveučilišta u Zadru nastupila je u Splitu na UniSport futsal ligi za akademsku godinu 2016./2017. (1. 2. i 3. kolo) koja se održava pod organizacijom Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Na natjecanju koje je trajalo dva dana (14. i 15. 3.) i igralo se u dvorani na Gripama kvalificiralo se osam najboljih studentskih ekipa (Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Osijeku, Veleučilište VERN, Veleučilište u Vukovaru, Veleučilište Baltazar i Sveučilište u Zadru), od ukupno 17 koliko ih je započelo natjecanje.

Posebna zanimljivost ovog natjecanja je da je razina futsala na visokoj razini jer većinom igraju igrači koji nastupaju za hrvatsku malonogometnu reprezentaciji i igraju prvu hrvatsku malonogometnu ligu.

Futsal ekipa Sveučilišta u Zadru nastupila je bez nekoliko standardnih igrača koji zbog ozljeda nisu mogli nastupiti te je u tri utakmice zabilježila jednu pobjedu i dva poraza.

Posebno je odjeknula pobjeda protiv aktualnih europskih prvaka i državnog prvaka u futsalu ekipe Sveučilišta u Zagrebu rezultatom 6 : 2.

Ovom je pobjedom futsal ekipa Sveučilišta u Zadru, iako u svojim redovima nema reprezentativaca i prvoligaških igrača kao ostale ekipe, pokazala da se može nositi i s najboljim hrvatskim ekipama te da još uvijek ima šanse osvojiti jedno od prva četiri mjesta koje vode na završnicu UniSport Finals.

U ostalim utakmicama Zadar je izgubio od Splita rezultatom 3 : 2 te od Vukovara 3 : 1.

Sljedeće natjecanje, a to je 5. i 6. kolo, održati će se u Zadru 11. i 12. 4. u dvorani ŠC Višnjik gdje će Sveučilište u Zadru biti domaćin i tehnički organizator natjecanja.

Ekipa Sveučilišta u Zadru na natjecanju u Splitu nastupila je u sljedećem sastavu:

Toni Galov, Petar Pulić, Josip Vulić, Marin Kezić, Renato Nović, Lovre Kresović, Zvonimir Novaković, Josip Baždarić, Dino Škibola, Leo Klapan, Filip Lukačević, Mislav Šolić i predstavnik Sveučilišta Tonći Jerak.