ZADAR - Na ovogodišnjem Državnom prvenstvu florista nastupiti će i jedna Zadranka. Radi se o Radmili Miletić, koja je svoju ljubav prema cvijeću i aranžiranju poželila  pokazati na samom Državnom natjecanju florista.

Radmila već 15 godina ima svoj cvjetni atelje pod imenom Liatris. Kaže kako nema završenu cvjećarsku školu te da se aranžiranjem cvijeća počela baviti isključivo radi ljubavi prema tom poslu:

- Evo već 15 godina imam svoju cvjećarnu. Nisam nikada išla u cvjećarsku školu, u meni je oduvijek jedna posebna ljubav prema cvijeću. Uvijek nešto novo u meni izvire, neke nove ideje, tako da ovo što trenutno radim nije samo trgovina već i ljubav.

Nakon što je čula za natjecanje odmah se odlučila i prijaviti. Kroz natjecanje je, kako sama kaže, htjela izbaciti sve ružne stvari koje su joj događale u posljednjih godinu dana:

-Dobila sam poziv za natjecanje i gotovo bez razmišljanja odmah ga i prihvatila. Nešto je u meni govorilo da izbacim iz sebe sve ružno što mi se događalo u posljednjih godinu dana. Naime, u zadnjih godinu dana bila sam malo teže bolesna. To sam sve sada prošla, izdržala dvije teške operacije te sada želim kroz svoje radove prikazati Dalmaciju u Poreču.

Državno prvenstvo florista održava se 22.rujna u Poreču. Nešto više o natjecanju rekla nam je sama Radmila:

- Imamo pet zadanih tema na samom natjecanju. Jedna od njih je i vjenčani buket. Također i imamosvoju temu, fantaziju, koju trebamo sami odrediti. Ja sam dala naziv svojoj temi "Vjenčanje na škoju". Za svaku od tema smo vremenski ograničeni, tako da je i brzina rada potrebna.

Nekih velikih ambicija pred samo natjecanje nema. Jedino joj je bitno da njeni radovi ostanu zapaženi, što je i sigurna da hoće. Radmili želimo svu sreću na natjecanju te da joj se ostvare svi njeni ciljevi zbog kojih se i odlučila na ovako veliki korak.