Resident Evil: Drugi svijet - horor akcija
Režija: Paul W.S. Anderson
Uloge: Milla Jovovich, Ali Larter...

U filmu Resident Evil: Drugi svijet, četvrtom nastavku iznimno uspješne franšize nastaloj prema kultnoj Playstation igri, Alice (Milla Jovovich) nastavlja potragu za preživjelima u svijetu opustošenom virusom koji ljude pretvara u ubojite zombije.

"Resident Evil: Drugi život" započinje četiri godine nakon prve pojave T-virusa, kojeg je za borbu protiv nervnih oboljenja stvorila Umbrella Corporation. No virus ima nezahvalnu nuspojavu - reanimira mrtve stanice pretvarajući domaćine u proždrljive zombije. Proširivši se diljem planeta, virus je pretvorio Zemlju u neprepoznatljivu noćnu moru u kojoj rastući broj zombija nezaustavljivo proganja nekolicinu preostalih ljudi.

Nastavljajući tamo gdje je prethodni nastavak stao, Alice je u Japanu, naoružana nadljudskim sposobnostima, gdje predvodi vojsku vlastitih klonova u borbi protiv svog starog neprijatelja, Alberta Weskera. Nakon što, u obračunu koji uništava njezinu vojsku i oduzima joj moći, pobijedi Weskera, Alice avionom leti u nepristupačne divljine Aljaske. Njezin je cilj pronaći preživjele u misterioznoj Arcadiji - navodno jedinom mjestu na Zemlji koji nije zaražen T-virusom.

No čini se da Arcadia nije „obećana zemlja" jer je jedini znak života koji tamo nalazi njezina stara kolegica po oružju Clarie Redfield (Ali Larter) koja pati od amnezije. Alicina potraga odvodi je u razoreni Los Angeles gdje upoznaje šačicu preživjelih koji, zabarikadirani u nekadašnjem zatvoru, u okruženju drže vojsku zombija. Tamo doznaje da je Arkadija bliže, ali i da je smrtonosnija, nego što je mislila.

Claire se polako počinju vraćati sjećanje i borbene sposobnosti, pa Alice predvodi grupu preživjelih u spasilačku misiju - i otkriva nešto strašnije od ičega što su uopće mogli zamisliti.