Rodna kuća pokojne country legende koja se nalazi u gradu Dyess u američkoj saveznoj državi Arkansas ovih je dana preuređena, a svoja vrata kao muzej trebala bi otvoriti uskoro.

Kako bi se sve odvijalo po planu, 4. kolovoza na Državnom sveučilištu (State University), kupcu kuće, bit će održano prvo izdanje Cashova memorijalnog glazbenoga festivala - The Johnny Cash Music Festival - kojim će se prikupiti novčana sredstva potrebna za normalno funkcioniranje rada kuće.

Na dotičnom festivalu će uz članove Cashove obitelji - najstarije mu kći Rosanne, brata Tommya te sina Johna Cartera Casha i njegove supruge Laure među ostalima nastupiti i George Jones i Kris Kristofferson, a idejni začetnici cijelog projekta za svoju inspiraciju navode rodnu kuću pokojnog 'Kralja rock&rolla' Elvisa Presleya u Gracelandu koja je također pretvorena u muzej.

Cash je s obitelji u Dyess došao kao trogodišnjak. Napustio ga je 1951. godine da bi se pridružio vojnom zrakoplovstvu. Preminuo je u svom domu u Nashvilleu 2003. od komplikacija uzrokovanih dijabetesom.