Za pripremanje jela potrebni su sljedeći sastojci:

Svježi škampi -1kilogram (za 2-4 osobe)
Pelati rajčica
Peršin
Luk
Maslinovo ulje
Bijelo vino
Konjak
Krušne mrvice (Prezla )

Priprema:
Friške škampe nije potrebno prati kako bi se zadržao miris mora, stave se u lonac na vruće maslinovo ulje, miješati, dodati peršin i luk, desetak minuta dinstati i dodati malo bijelog vina. Kasnije se doda pelati-rajčica, ne previše, otprilike decilitar. Nakon toga dinstati još 5-6 minuta, dodati malo prezle kako bi umak bio gušći. Na kraju se doda konjak i jelo se flambira tako da se u vruče škampe stavi ugrijani konjak.
Dobar tek!

Uz škampe na buzaru Venci Šarlija, kuhar restorana Armory u Arsenalu preporučuje bijelo vino Pošip a za desert kompot ili kolač i pjenušac.