"U Zadru ćete vidjeti najljepši zalazak sunca na svijetu! - rekao je britanski redatelj Alfred Hitchcock svojim američkim kolegama nakon povratka s potrage za filmskim lokacijama ranih 70-tih godina."

Tako započinje reportaža engleskog novinara Johna Harringtona koji je u Zadru boravio na zajedničkom novinarskom putovanju u organizaciji ureda Hrvatske turističke zajednice u Londonu u suradnji s Ryanairom i Falkensteiner Hotels & Resorts. Reportaža će biti objavljena u časopisu Spa Secrets Magazine u studenom 2007. godine.

Novinar John Harrington čitateljima ovog specijaliziranog časopisa prenosi svoje oduševljenje boravkom u zadarskom hotelu Falkensteiner Funimation Club, posebice njegovim spa centrom za kojeg kaže da je jedan od najspektakularnijih koje je ikada vidio. Pored laskavog opisa ovog nagrađivanog zadarskog hotela i vrhunskih usluga njegovog spa centra, John Harrington hvali i blistavu dalmatinsku obalu te Zadar kojeg ističe kao grad muzej pod otvorenim nebom, čija se bogata tri tisućljetna povijest ogleda u svakom kamenu.

Iako ranije navedeni Alfred Hitchcock u Zadru nikada nije snimio film, zauvijek će biti zapamćeno njegovo oduševljenje zalaskom sunca čije su boje na nebu uistinu zadivljujuće. No, zadarska povijest i prirodne ljepote nisu sve što je oduševilo autora ove reportaže. Harrington je i pun hvale za dalmatinsku kuhinju koju je probao u zadarskom restoranu "Niko" i to po, za Britance, vrlo pristupačnim cijenama. U istim jelima samo dan ranije uživao je i Michael Schumacher!