Godišnju nagradu ICMA u kategoriji zborske glazbe osvojilo je izdanje diskografske kuće BR Klassik s djelima Igora Kuljerića (Glagoljaški rekvijem) i Jakova Gotovca (Himna slobodi), a u izvedbi Zbora bavarskog radija i Orkestra minhenskog radija, pod ravnanjem zadarskog maestra Ivana Repušića.

Nagrađeno audioizdanje dio je kompleksnog višegodišnjeg hrvatsko-njemačkog glazbenog projekta u okviru kulturno-umjetničkog programa hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, a kojeg je osmislilo i sufinanciralo Ministarstvu kulture i medija. Uz izdavanje nosača zvuka održana su i dva koncerta,14. veljače u Münchenu te 22. veljače 2020. u Zagrebu, koji su na najbolji način povezali hrvatsko i njemačko predsjedanje Vijećem EU.

Ivan Repušić (1978.) jedan je od najznačajnijih i najuspješnijih hrvatskih dirigenata mlađeg naraštaja, šef dirigent Orkestra Minhenskog radija, prvi stalni gost dirigent Njemačke opere u Berlinu i donedavni glavni glazbeni ravnatelj Državne opere Donje Saske u Hannoveru.

Repušić je ravnao brojnim uglednim orkestrima u Europi i šire: Orkestrom Njemačke opere u Berlinu, Simfonijskim orkestrom Berlinskog radija, Filharmonijskim orkestrom Sjevernonjemačkog radija u Hannoveru, Simfonijskim orkestrom Giuseppe Verdi iz Milana, Praškim simfonijskim orkestrom, Orkestrom Norveške nacionalne opere u Oslu, Briselskom filharmonijom, Tokijskom filharmonijom, Slovenskom, Panonskom i Zagrebačkom filharmonijom i dr.

Za svoja umjetnička postignuća nagrađen je brojnim značajnim hrvatskim priznanjima, među kojima su: Nagrada „Vladimir Nazor", Nagrada „Vatroslav Lisinski", Nagrada „Milka Trnina", Nagrada „Orlando", „Nagrada Grada Zadra" i dr.

Od 2005. godine surađuje sa Zadarskim komornim orkestrom u svojstvu šefa dirigenta.

Redovito gostuje na europskim festivalima i glasovitim pozornicama.