Na 26. Zadarskom kazališnom ljetu u ponedjeljak, 6. srpnja u Kazalištu lutaka Zadar pogledajte predstavu "Pazi što govoriš" Kazališta lutaka Zadar - zanimljivu priču o snazi koju nose riječi i kako riječima možemo nekoga povrijediti, nekoga koga volimo. Autori teksta su Filip Jurjević i Vinko Radovčić, a režiju potpisuje Vinko Radovčić. U predstavi igraju Sanja Grgina, Dominik Karakašić, Gabrijel Perić i Josip Mihatov. Početak predstave je u 21:30 sati.

Predstava je temeljena na gotovo tri stotine godina staroj priči, Lashon Hara (Zli jezici), židovskog učitelja Baal Shem Tova, koja kaže da širenje glasina šteti onome koji govori, onome o kome se govori i onome koji sluša. Uzimajući osnovne tipove iz konteksta suvremenog življenja dobivamo dječje zaigranu beckettovsku predstavu. Beckettovsku jer se ne umanjuju posljedice nedjela, ali s tračkom nade koja donosi saznanje o istom.

Ulaznice za sve programe su od 15. lipnja u prodaji na sustavu Croatia Tickets. Cijena ulaznice za predstavu "Pazi što govoriš" i za plesne predstave Zadarskog plesnog ansambla iznose 50 kuna. Kupnjom ulaznice za programe 26. Zadarskog kazališnog ljeta ostvarujete pravo na 50% popusta na ulaznicu u Muzeju antičkog stakla i 20% popusta na suvenire iz ponude muzeja.