Odgađa se izvršenje ugovorenih programa Javnih potreba u kulturi Grada Zadra za
2020. godinu, odluka je koju je Gradonačelnik Zadra potpisao 15. travnja.

To znači da s obzirom na to da je bila onemogućena provedba velike većine dijela programa Javnih potreba u kulturi Grada Zadra za 2020. godinu u novonastalim okolnostima izazvanima epidemijom COVID-19,  Grad Zadar za sve ugovorene programe u kulturi, kojima je rok izvršenja u 2020. godini, odgođa do opoziva ove iste odluke.

Pitali smo je li Odjel za kulturu i sport isplatio udrugama  troškove do korona epidemije u skladu s ugovorima za koje se tražila bjanko zadužnica, a koji će po svemu sudeći biti suspendirani.

- Sve obveze Grada do COVID - 19 prema udrugama, kako s područja kulture tako i s područja sporta, su izvršene, tvrde iz Odjela za kulturu i sport  kojeg vodi pročelnica Dina Bušić, iz kojeg nam je odgovor proslijeđen nakon osam dana.

"Sve udruge koje su ostvarile pravo na sredstva putem Javnog poziva UO za kulturu i sport ostvarile su sredstva za točno određene proračunske stavke. Realno nastali režijski troškovi za udruge s područja kulture, a koji su nastali tijekom pandemije, kako je već navedeno na stranicama UO, moći će se prenamijeniti iz programskih, ukoliko se za to pokaže potreba", objašnjeno je iz istog izvora informacija.

Iako je ključni datum 17. ožujka, od kada politika službeno računa početak epidemije, odluka da se reducira sufinanciranje programa rada sportskih
udruga, donesena je 24. travnja. U njoj se navodi kako ostaje financiranje osobnih dohodaka zaposlenika Sportske zajednice Grada Zadra i njihovih troškova. A nisu  mogli ukinuti niti  sufinanciranje plaća trenera te stipendije sportaša I. i II. kategorije koji imaju Rješenje o kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora.