U organizaciji Koncertnog ureda, u utorak, 18. veljače, skladatelj Zoran Šćekić predstavit će u Zadru projekt "Just music"u izvedbi pijanistice Ane Žgur.

 U sklopu koncertne sezone, zadarska publika će  imati prilike upoznati studiju netemperirane mikrotonalne harmonije klavira ugođenog u prirodnoj intonaciji. Drugim riječima, "Just music" približava klavir kakvog još nismo čuli, naglašavajući ljepotu njegovih tonova i harmonijskih odnosa na delikatan i čudesan način.

 Veliki jazz gitarist Pat Martino izjavio kako nam Šćekićeva glazba „pomaže da otključamo vrata i kročimo u šire krajolike", najavljeno je iz Koncertnog ureda Zadar. Nakon koncerta njegovih skladbi u izvedbi Ane Žgur na, za tu prigodu prirodno ugođenom klaviru, predavanje će pružiti odgovore na to što smo slušali, otvoriti i mnoga druga pitanja te predstaviti svojevrsnu prezentaciju multimedijalnog projekta s naglaskom na mikrotonalnoj glazbi i objektivnoj vezi znanosti i umjetnosti.

Koncert će se početi u 20 sati u Koncertnoj dvorani Kneževe palače.
Predavanje Zorana Šćekića pod nazivom: Uvod u Panmonizam, održat će se istog dana  u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Knaževe palače.
Ulaz je slobodan.
Sve što je proizašlo iz „glazbene radionice" Zorana Šćekića pobudi zanimanje uže i šire glazbene radionice, katkad i kontroverzu. Njegove su inovacije na području instrumentacije i harmonije odjeknule u svjetskim razmjerima. Predavanje će pružiti odgovore na to što smo slušali, otvoriti i mnoga druga pitanja te predstaviti svojevrsnu prezentaciju multimedijalnog projekta s naglaskom na mikrotonalnoj glazbi i objektivnoj vezi znanosti i umjetnosti.