Tema ovogodišnje manifestacije Zadar čita, koju tradicionalno organizira Gradska knjižnica Zadar, bit će kuća.

- Razne su slike i asocijacije kad čujemo riječ kuća. Kuća je objekt, ali i utočište. Kuća se gradi, a može se i (s)rušiti. Kažemo kako se nigdje ne osjećamo tako dobro kao kod kuće, a Goethe je rekao da je najsretniji, bio kralj ili seljak, tko pronađe mir u svojoj kući. I knjižnicu smatramo kućom; kućom pisane riječi, kućom znanja, kućom knjiga, kućom ugodnog boravka. U književnosti je kuća bila čest motiv autorima. Od „Ježeve kućice" i kuće koju su imali „Stanari u slonu", „Tri praščića" do Ibsenove „Lutkine kuće", Andrićeve „Kuće na osami" i „Kuće" Ivice Ivaniševića. Kuća nam postavlja puno pitanja, ali daje i mnoštvo odgovora. Upravo zato za temu ovogodišnje manifestacije Zadar čita odabrali smo kuću, kažu iz GK Zadar.

Sve zainteresirane pozivaju da se svojim programom na temu kuća pridruže i sudjeluju u manifestaciji, koja će se održati od 23. do 28. ožujka. Svoje prijedloge programa mogu dostaviti na obrascu do 28. veljače 2020. godine na adresu elektroničke pošte: [email protected]

Koordinatori programa u Gradskoj knjižnici Zadar su Matea Bakmaz i Ante Kolanović. Za sva pitanja možete se obratiti na adresu e-pošte ili na telefon 023/301-103.