Od 10 do 13 i od 17 do 18 sati, na Narodnom trgu, ispod gradskog sata, Plesna udruga Gesta pokušat će, u skladu sa svjetskim trendovima, približiti kazalište publici. Prvi put će se u Zadru postaviti pomična kazališna blagajna, vizualno impresivna kućica izrađena posebno za ovu priliku, a do koje će voditi crveni tepih.

Povod svemu prodaja je ulaznica za drugu izvedbu Gestine božićne predstave "A Meksiko?A pas?A Pariz? A Mars? A...?", koja se održava u subotu u 18 sati u HNK Zadar. Umjesto na blagajni kazališta, zainteresirana publika svoje će ulaznice, po cijeni od 40 kuna, moći kupiti upravo u kućici izgrađenoj baš za tu priliku i to za vrijeme svog uobičajenog subotnjeg „đira" po gradu. Osim što je postavljanje pomične blagajne u javnom prostoru iznimno praktično, kupnja karata za novu predstavu proizašlu iz Gestine radionice tako postaje pravi doživljaj, pogotovo za one najmlađe.

Inače, takav model prodaje karata za kazališne predstave vrlo je uobičajen u svijetu, a Gesta ga pionirski donosi u Zadar.

Kao i svaka Gestina dosadašnja predstava, i ova je nastala na temelju originalnog predloška kojeg je osmislio, dramatizirao i na scenu postavio Gestin neumorni tim: Nena Jurišić, kao umjetnička voditeljica Geste, Sanja Grgina, koja potpisuje režiju te Hrvoje Dukić koji je zaslužan za dramatizaciju.

Predstava prati dogodovštine jedne obitelji na Badnju večer, a koje vrijedne poruke i životne lekcije donosi ne propustite saznati u subotu.