Večeras, 19. studenog, s početkom u 20 sati, u prostoru Kneževe palače i Koncertne dvorane Blagoje Bersa, održat će se šesto po redu okupljanje zadarske plesne scene pod nazivom Večer plesne minijature.

Plesna večer koja je prešla u tradiciju održava se pod pokroviteljstvom Grada Zadra i uz potporu Zaklade Kultura nova, a vezana je uz događanja koja se priređuju u doba proslave Dana grada Zadra. Zadar ima bogatu plesnu tradiciju koja traje više od pola stoljeća i ovo je prava prilika da se prezentira raznovrsnost i širina plesnog izričaja. Oraganizator je Zadarski plesni ansambl, a suorganizatori su Kneževa palača i Koncertni ured Zadar uz potporu Glazbene škole Blagoje Bersa.

Ovogodišnje izdanje Večeri plesne minijature dovodi na pozornicu Zadarski plesni ansambl, Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa, Baletnu udrugu Pirueta, plesne udruge In fluks, Nimeta, Studio I, Kissa, te soliste Marina Lemića, Filipu Bavčević i Roka Bugariju. Najbolji pokazatelj interesa za plesnu umjetnost na nivou grada je promocija plesnih grupa okupljena u projektu Večer plesne minijature.

Svake godine interes za sudjelovanje je sve veći, a prisutan je i osjetni napredak u smislu kvalitetnijih izvedbi, sve boljih plesača i osmišljenijeg koreografskog pristupa. Samim tim, ova večer pridonosi profesionalizaciji i afirmaciji plesne scene u Zadru i Hrvatskoj.