U Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače danas je predstavljen završni dio Kneževe unplugged, novog projekta Koncertnog ureda Zadar, koji je dobio podršku Ministarstva kulture na natječaju Razvoj publike u kulturi 2019.

- Na našu veliku radost, na natjecanje se prijavilo 10 kandidata, redom zanimljivih i šarolikih glazbenika iz Zadra, Virovitice, Siska i Rijeke. Čut ćemo zaista velik spektar glazbenih žanrova, od black metala u akustičnoj verziji do jazz fusiona s ludim obradama. Zašto je iza nas Bugs Bunny? Iskoristili smo crtani film kako bismo naglasili koliko je Suppé dio pop kulture, a mnogi Zadrani ni ne znaju kako je on velik dio svog života proveo u našem gradu. Želimo to što više promovirati - s jedne strane to radimo kroz koncert koji će se održati 22. studenog u Katedrali gdje će se izvesti njegova Missa Dalmatica posvećena upravo Zadru, a s druge strane kroz Kneževu unplugged kojoj je cilj promovirati i Suppéa i klasičnu glazbu u novom formatu, rekla je ravnateljica Koncertnog ureda Zadar Melita Ivković, naglašavajući kako se nada da će Kneževa unplugged postati redovit program.


View on YouTube

Natjecanje će se odvijati u dvije večeri: 14. studenog (četvrtak) i 15. studenog (petak) u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači s početkom u 20 sati. U četvrtak će nastupiti zadarski glazbenici i bendovi Earthen Rust, Shelter Team, TV Ghost, Nimbus, Seven and Counting te virovitički bend Power of Cover, dok će se u petak natjecati zadarski kantautori Slaven Luštica i Joso Svorcina, riječka kantautorica Mirna Škrgatić, sisački kantautor Robert James Hudulin, kao i karlovački bend EoT. Žiri čine ravnateljica i autorica projekta Melita Ivković, tonski majstor Koncertnog ureda Zadar Saša Miočić, frontmen punk benda Alergije Stipe Bujas i Luka Barbić iz TBF-a koji će se ovog puta okušati i u voditeljskoj ulozi. Nagrade se dodjeljuju za prva tri osvojena mjesta, a glavna nagrada je 2000 kuna plus samostalni koncert u Kneževoj palači.

Na koncertima će se prikazivati likovni radovi na temu Suppèa i Kneževe unplugged, koje su izradili učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar te Prirodoslovno-grafičke škole Zadar. Nagrađeni su Stipe Golem (treća nagrada, mentor: Josip Mišulić), Filipa Ivanda (druga nagrada, mentor: Josip Mišulić) i Tea Fazinić (prva nagrada, mentorica: Maja Rep).