Nakon sjajne zadarske trilogije, Glazbene večeri u Sv. Donatu nastavljaju se u ozračju komorne glazbe, i to koncertom našeg najstarijeg ansambla, koji ove godine slavi impozantnu stotu obljetnicu djelovanja - zagrebačkog kvarteta.

O ljepoti suzvučja dviju violina, viole i violončela bespredmetno je raspravljati, kao i o užitku muziciranja u intimnom ozračju takvog skupa. Zagrebački kvartet prvi je koncert održao 25. travnja 1919. godine. Već prvih desetljeća uspostavio je visoke kriterije djelovanja koji ga i danas čine okosnicom zagrebačkog i hrvatskog kvartetskog muziciranja. Ansambl je rano formirao koncept svojih programa koje čini širok repertoarni raspon, od klasike, Haydna, Mozarta, Beethovena, Brahmsa i tzv. željeznog kvartetskog repertoara do suvremenih autora.

Na Glazbenim večerima u Sv. Donatu večeras od 21 sat kvartet će s ponosom proslaviti puno stoljeće rada, a slavlju će se pridružiti i Ivan Krpan, mladi, perspektivni hrvatski pijanist, pobjednik uglednog Međunarodnog pijanističkog natjecanja Ferruccio Busoni 2017. godine!

Ulaznice se po cijeni od 50 i 60 kuna prodaju na blagajni Kneževe palače ili ispred koncertnog prostora sat vremena prije održavanja.