Izložba mlade Zadranke Mirte Boban "Kontakt Očima" biti će izložena u Gradskoj knjižnici ogranak Arbanasi, sa otvorenjem u utorak, 4. lipnja u 18 sati.

Mirta Boban rođena je 1992. godine u Zadru. Magistrirala summa cum laude 2017. godine na Arthouse u Ljubljani. Imala je više skupnih izložbi, od toga u New Yorku i Ljubljani. Prvu samostalnu izložbu u Zadru, 2017. Još uvijek uči i radi na svom slikarstvu i eksperimentira sa drugim oblicima umjetnosti.

- Umjetnost je pretežno za gledati, ali koliko puta gledamo nešto, a ne vidimo? Djela vole da ih se izlaže i promatra. Ona moraju biti istinski viđena. Nekada se dogodi kontakt očima, kada se uzajamno promatramo. Djelo koje nas takne je ono koje vidi našu unutrašnjost i prikazuje je poput projekcije. Krene od kontakta očima, a razvije se u emocionalnu, duhovnu ili mentalnu povezanost. Bit će izložene slike na platnu, instalacije, kolaži, ojo de dios u nadi da sam stvorila prostor u kojem moja umjetnost živi i koji vas poziva da uđete u njega i ostvarite kontakt, opisuje Mirta svoju skorašnju izložbu.