Hrvatsko-rusko društvo prijateljstva Zadar poziva vas na svoj događaj "Radionica dječje slikovnice" koja se održava u suradnji sa Gradskom knjižnicom Zadar u sklopu manifestacije "Ni 5 ni 6 nego Zadar čita 2019." pod pokroviteljstvom grada Zadra i Zadarske županije.

Radionica će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u vremenu od 14:00 do 16:00 sati u utorak, 26. ožujka.

Radionica ima cilj poticanje čitanja kod djece, upućivanje na knjigu i uključuje razgovor sa djecom o knjigama, slikovnicama, njihovom nastanku, od priče, preko ilustracija do tiska, a isto tako i vlastito stvaranje i izradu svoje, autorske knjižice, koja može poslužiti i kao poklon prijateljima, a to je još jedan od načina na koji knjiga može biti prisutna u životu djece.

Radionicu će održati Sanja Pribić - diplomirana umjetnica, članica hrvatskih strukovnih udruženja (HDLU, ULUPUH, HZSU). Bavi se ilustriranjem i grafičkim dizajnom. Dosad je ilustrirala više udžbenika, slikovnica, brošura, plakata i knjiga za djecu i odrasle, a ilustracije objavljuje i u hrvatskim časopisima za djecu. Sudjelovala je na 104 skupne izložbe u zemlji i inozemstvu. Priredila je 25 samostalnih izložbi. Dobitnica je Pohvale nagrade Grigor Vitez za ilustracije u autorskoj slikovnici "Putovanje plave suze" (2014.) i Specijalne nagrade na međunarodnom Biennalu ilustracije u Zagrebu (2016.). Finalistica je nagrade "Ovca u kutiji" (2016.). Godine 2018. članica žirija međunarodnog Biennala ilustracije u Zagrebu.

Sanja Pribić je ruskog porijekla, a rođena je u Zagrebu. Diplomirala je na Grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti 1986. godine.