Planinarsko društvo Paklenica ovog tjedna organizira dva predavanja. U srijedu 6. ožujka u 20 sati vraća nam se stari znanac Matej Perkov. Ovoga puta će pričati o svom usponu na Mont Blanc na koji je krenuo sa razine mora.

Mladi hrvatski putopisac i visokogorac Matej Perkov dva puta posjetio je Mont Blanc, najviši vrh Alpa i „stare Europe". U 2014. godini postao je prvi Hrvat koji je ispenjao ovaj popularni vrh krenuvši iz Chamonixa rutom preko ledenjaka Meer de Glace i rutom „Tre Monts", a spustio se u Chamonix „Gouter rutom". Ta avantura potakla ga je da se vrati opet na ovu prekrasnu planinu, te se prošlog ljeta vratio na Mont Blanc. No, ono što je neobično u njegovom putovanju jest činjenica da se na 4810 m visok vrh uputio od razine more, s pješčane plaže u talijanskoj Savoni! Nakon sličnih ekspedicija u Iranu i Maroku, ovog puta Matej istražuje pomalo nepoznatu, romantičnu sjevernu Italiju i druži se sa srdačnim stanovnicima od kojih je dobio nadimak „hodočasnik".

Ovu originalnu priču s brojnim anegdotama uz atraktivne fotografije možete čuti na predavanju, u sklopu kojeg predstavlja svoju drugu knjigu „Želim dotaknuti nebo". U svojoj knjizi, na 300-injak stranica uz mnoštvo zanimljivih fotografija, autor se potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Uz opise svojih uspona Matej Perkov također samokritički sagledava svoje odluke, razmišljajući o emocionalnom i duhovnom spajanju s planinom. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.

U četvrtak 7. ožujka navratite na životopisno, putopisno predavanje o najdražem nam Nepalu. Kristijan Grubišić - Gruba, vodič "Nomada", provesti će vas uz fotografije i priču gdje je bio i što je radio po Nepalu u zadnjih 10-ak godina.

Oba predavanja održat će se u 20 sati u prostorijama PD Paklenice, Majke Margarite 6. Ulaz je naravno slobodan.