Druženje sa znalcima tradicijskog rukotvorstva na Narodnom trgu pod nazivom "Etno šušur" otvorilo je ovogodišnje Etno dane, koji će se u Zadru održavati sve do petka 1. lipnja. Raznolikost i bogatstvo seoske tradicijske kulture ovoga kraja javnosti je jutros prezentirano kroz tradicijske proizvode i prezentacije starih zanimanja.

Najsimpatičnija radionica svakako je bila ona na koje su paške djevojčice izrađivale najbolju čipku na svijetu. U pozadini jedna od izlagačica plete pojas tradicionalnom metodom, kakva se rabila prije otkrića tkalačkog stana. Na štandu poznati proizvodi iz tradicije dalmatinske zagore, priobalja ali i sjevera Hrvatske. Za štimung se pjesmom na stubama pred Gradskom ložom pobrinuo HPGD Zoranić.

Etno dani nastavljaju se u utorak otvorenjem izložbe "Planika - zaboravljena hraniteljica Mediterana" u Kneževoj palači, a do kraja svibnja bit će organizirane radionice glazbenoplesnog folklora, zatim natjecanje učenika u boćanju, degustacija tradicijske hrane sjeverne Dalmacije u suradnji s Hotelijersko turističkom i ugostiteljskom školom, sve do završnih smotri folklora 31. svibnja i 1. lipnja.