U srijedu, 31. siječnja u HNK - u Zadar u tri termina s počecima u 10, 12 i 14 sati Zadarski komorni orkestar pod vodstvom dirigenta Vetona Marevcija izvest će simfonijsku bajku Petar i vuk!

Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem mladog dirigenta Vetona Marevcija u Hrvatskom narodnom kazalištu u više će termina u jednom danu izvesti djelo Petar i vuk ruskog skladatelja Sergeja Prokofjeva. Radi se o simfonijskoj bajci za pripovjedača i orkestar, namijenjenoj djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi. Oni tijekom koncerta upoznaju instrumente simfonijskog orkestra, i to izgledom i tonskom bojom, u duhovitom skladateljevu pristupu koji svakom instrumentu zadaje neku ulogu. Tako ptičicu predstavlja flauta, djedicu fagot, mačku klarinet, patku oboa, lovce trublje, vuka rogovi, a junaka djela, dječaka Petra - cijeli orkestar. Radnju bajke i likove prate slike na velikom platnu, koje prikazuju kako je dječak Petar uz pomoć lovaca i prijatelja iz životinjskog carstva svladao strašnog vuka. Od premijere 1936. do danas, to je djelo doživjelo i brojne adaptacije u druge medije, uključujući i Oscarom nagrađeni kratki film. U prvoj kompletnoj zadarskoj produkciji ovog djela narator će biti Vinko Radovčić, a na platnu će se prikazivati projekcije crteža bajke Petar i vuk mlade zadarske umjetnice Patricije Dunatov. Ovaj projekt događa se uz potporu Grada Zadra i to Upravnog odjela za kulturu i šport kao i Upravnog odjela za odgoj i školstvo. Organizatori projekta su Koncertni ured Zadar i Zadarski komorni orkestar.

Pod vodstvom mladog dirigenta Vetona Marevca, Zadarski komorni orkestar u proširenom formatu sinoć je izveo sjajan koncert na kojem  su gosti bili mladi pijasnit Ivan Krpan kojeg je publika snažnim pljeskom vratila na bis.