Pogledajte novu predstavu HNK Zadar, DUGO PUTOVANJE U NOĆ, obiteljsku dramu američkog autora Eugene O Neilla u režiji Dražena Ferenčine. 

Pretpremijera je u četvrtak, 7. prosinca, a premijera u petak, 8. prosinca s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna su u prodaji za pretpremijeru od ponedjeljka, 4. prosinca na blagajni HNK Zadar ( 11-13h, 18-20h). Premijera je u dramskoj pretplati i nije u prodaji.

O predstavi:

HNK Zadar /Eugen O Neill /DUGO PUTOVANJE U NOĆ

prijevod / Ivo Juriša
redatelj / Dražen Ferenčina
dramaturgija/ Ana Prolić

scenografija/ Ljerka Hribar
kostimografija / Marija Šarić-Ban
oblikovanje svjetla/ Ivo Nižić
glazba / Nebojša Lakić

ULOGE :
Davor Jureško ..JAMES TYRONE
Jasna Ančić...... MARY CAVAN TYRONE, njegova žena
Alen Liverić .....JAMES TYRONE ml, njihov stariji sin
Ivan Vukelić..... EDMUND TYRONE, njihov mlađi sin
Žana Bumber....CATHLEEN, služavka

izrada kostima /Vernarda Stipaničev
inspicijent/ Mimi Zadarski

fotograf predstave /Željko Karavida

Dugo putovanje u noć (Long Day s Journey into Night,1941) smatra se pravim O Neillovim remek-djelom, što potvrđuje i Pulitzerova nagrada za dramu koju je primio 1957. godine. Za ulogu u ovom filmu Katherine Hepburn je 1963. godine bila nominirana za Oscara. Autorova je želja bila da ovo djelo bude objavljeno tek nakon njegove smrti. Komad je iskren prikaz autorove mladosti, provedene u sjeni majčine ovisnosti te očevog i bratovog alkoholizma. Istovremeno, ovo je djelo svjedočanstvo duboke ljubavi i suosjećanja koji vežu članove obitelji, podastirući bolan i dirljiv portret četvero ljudi koji ne mogu živjeti jedni s drugima, a ni jedni bez drugih.

Ova predstava je peta režija renomiranog redatelja Dražena Ferečine u HNK Zadar.

Predstava je kronika jednoga dana u životu obitelji Tyrone. Od svitanja do sumraka pratimo roditelje, Jamesa i Mary i njihova dva sina Jamieja i Edmunda u njihovoj međusobnoj borbi i u borbi s demonima iz prošlosti. Dok majka poriče svoju ovisnost o morfiju, ostali članovi obitelji šute o tuberkulozi najmlađega sina. Nitko u obitelji nije sposoban suočiti se sa stvarnošću, s činjenicom da svi žive u samoobmani i neostvarenim snovima.