U petak, 17. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa održat će se Tango večer - Milonga s početkom u 20 sati.

Nastavak je to niza događanja u Kneževoj palači u organizaciji Koncertnog ureda Zadar u sklopu kojega će se odvijati tri vrste programa: Mladi u Kneževoj - koncerti za mlade, slušaonice, projekcije i radionice; Klub u Kneževoj - koncerti jazz, blues, funky, world music glazbe te Ples u Kneževoj koji nas očekuje u petak kada će na programu biti tango - milonga, ples uz D.J.-a.

Tango je svojom bogatom poviješću nastavši u Buenos Airesu u Argentini, prenesen u Pariz na početku 20.st. te se do danas proširio na veći dio svijeta i postao jedan od najprepoznativljijih oblika plesa u paru uopće.

Milonga u španjolskom jeziku, uz ostala značenja, označava i „mjesto gdje se pleše tango", te u svojoj široj primjeni odnosi na „plesnjake" odnosno večeri okupljanja za plesanje isključivo tanga.

Ovom prilikom, tango večer obogatiti će i članovi Tango kluba Zadar koji su svojim predanim dugogodišnjim radom svoje umijeće tango pokreta već u više navrata prezentirali zadarskoj javnosti.

Do kraja 2017. godine u sklopu programa Ples u Kneževoj publika će imati priliku sudjelovati u još nekoliko plesnih događanja s početkom u 20 sati:

22.11.2017. Večer plesne minijature - Zadarski plesni ansambl

15. 12.2017. Tango večer - Milonga

23. 12.2017. Salsa večer

Cijena ulaznice je 20 kn.

Prodaja ulaznica za Tango večer:

od 15.11. - od 11 do 13 i 18 do 20 sati na Info pultu Kneževe palače.