U organizaciji Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević" Cetinje u posjet Gradskoj knjižnici Zadar u petak stiže grupa od 15 crnogorskih knjižničara. 

Za goste iz Crne Gore predviđen je obilazak prostora Knjižnice i niz kraćih predavanja knjižničara Gradske knjižnice Zadar o tekućim projektima. 

Posjetu Gradskoj knjižnici Zadar prethodit će posjet Školskoj knjižnici OŠ Petra Preradovića (vodi knjižničarka Ivana Perić) i predavanje „Informacijska i medijska pismenost u radu s korisnicima u školskim i narodnim knjižnicama" prof. dr. sc. Ivanke Stričević na zadarskom Sveučilištu. 

Stručni posjet dio je Projekta „Informacijska i medijska pismenost - strategija prakse za ugled" iz Programa UNESCO Participacija 2016/2017. Grupu crnogorskih knjižničara sačinjavaju predstavnici školskih i javnih knjižničara iz Crne Gore. Cilj posjeta je stjecanje aktualnih znanja iz praktične primjene vještine informacijske i medijske pismenosti s aspekta kreiranja knjižnih usluga i svakodnevnog rada s korisnicima.