Nakon otvorenja u Šibeniku, u atrij Turističko-informativnog centra u Palači Cedulin danas je stigla izložba „Volim svoju županiju" na kojoj su prikazane fotografije izabrane na foto natječaju u organizaciji Hrvatske zajednice županija.

U nešto više od mjesec dana na natječaj je pristiglo gotovo 600 fotografija amatera i profesionalnih fotografa. Zadarsku županiju na putujućoj izložbi predstavlja fotografija urednika Virskog lista Kažimira Škrbića. On je na natječaj poslao tri fotografije s motivima Vira, a "Kaić i galebovi" s plaže Jadro stručni žiri pod vodstvom poznate fotografkinje Zadranke Marije Milin smjestio je na visoko treće mjesto.

- Moram pohvaliti sugrađane koji su na natječaj poslali mnoštvo kvalitetnih radova. Škrbić je napravio poetsku fotografiju u crno-bijeloj tehnici, trenutak je dobro ulovljen i izbalansiran, poručila je Milin na otvorenju izložbe čiji je cilj promocija prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija te poticanja snažnijeg regionalnog identiteta. Najuspješnijim fotografima čestitao je i župan Božidar Longin. 

- Ova je još jedna u nizu izvrsnih aktivnosti Hrvatske zajednice županija koja se zajedno sa svima nama na razne načine trudi ukazati na važnost naših regija i samog postojanja županija. Ovaj projekt reflektira ciljeve koje je zajednica svih hrvatskih županija definirala još prije 15 godina, a to su regionalni razvoj, regionalna suradnja i potpuna fiskalna i funkcionalna decentralizacija jer samo ona vodi ka stvaranju snažnih i gospodarski konkurentnih županija, poručio je Longin i otvorio izložbu koja će u Zadru gostovati do kraja tjedna. 

Nakon Zadra, "Volim svoju županiju" putuje u Rijeku.